Montazne konstrukcije

FABRIKA ZA PROIZVODNJU AB MONTAŽNIH KONSTRUKCIJA

Smještena je na proizvodnom kompleksu na preko 18.000 m2 sa godišnjim kapacitetom proizvodnje od 120.000 m2. Projektovanje i proizvodnja konstrukcija odvija se kroz ZT program, T program, A program i K program.

Opis konstrukcije proizvodnog programa:
Temeljne stope, temeljne i vezne grede mogu se izvoditi na licu mjesta, dok su ostali elementi isključivo montažni. Na zahtjev investitora moguća je izvedba nosača kranskih staza, kranskih staza i objekata u više etaža. Zatvaranje objekata izvodi se ravnim ili rebrastim fasadnim pločama, sa ili bez termoizolacije. Udaljenost lokacije od proizvodnog pogona ne predstavlja prepreku za transport i montažu proizvedene konstrukcije.

Ekonomičnost:
Svi elementi konstrukcije izrađuju se u metalnim kalupima prema svim važećim standardima i propisima. Vanjske površine betonskih elemenata su glatke i ne zahtijevaju dodatnu obradu. Prednost AB montažne konstrukcije u odnosu na druge sisteme gradnje je u jednostavnoj i brzoj gradnji, te suhoj montaži koja omogućava izgradnju i u zimskom periodu.

Namjena:
Zbog mogućnosti izgradnje velikih raspona, konstrukcija je pogodna za izvedbu industrijskih hala, skladišta, trgovinskih objekata, poljoprivrednih i sportskih objekata, mostova isl.